Află aici ce suplinitori au primit acordul să se titularizeze fără examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

37 de suplinitori au primit avizul Inspectroatului Şcolar pentru a se titulariza fără examen, iar 33 nu. Listele cu aceştia au fost publicate azi la Inspectoratul şcolar şi pe site-ul instituţiei. Mâine şi poimâine se pot depune contestaţii.

Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar a respins aproape jumătate din cererile depuse de suplinitorii care ar fi dorit să profite de una dintre măsurile tranzitorii de aplicare a noii Legi a învăţământului, şi anume titularizarea în şcoală, fără examen, pe postul ocupat acum ca şi suplinitor. Potrivit inspectorului şcolar general Ioan Abrudan, din cele 70 de cereri depuse, au fost aprobate 37, restul de 33 fiind respinse pentru că aplicanţii nu îndeplineau toate cele şase condiţii cerute de Ministerul Educaţiei: postul să fie vacant (nu rezervat); candidatul să fi obţinut cel puţin nota 7 la titularizare; asă aibă decizie de numire pe post începând cu 1 septembrie 2010; să fie pe postul respectiv şi în acest moment. postul să aibă viabilitate, în funcţie de populaţia şcolară din zonă, cel puţin încă patru ani; şi să fie cel puţin 16 ore pe săptămână în specialitatea absolvită.

"Dacă una dintre cele şase condiţii nu a fost îndeplinită, nu am putut da aviz favorabil", explică Abrudan, care dă asigurări că totul s-a făcut "cu respectarea întrutotul a legii".

Listele cu suplinitorii admişi, dar şi cu cei respinşi, inclusiv cu motivele respingerii cererii, au fost afişate astăzi la Inspectoratul Şcolar şi pe site-ul oficial al instituţiei. Mâine şi poimâine cei nemulţumiţi de decizia Inspectoratului Şcolar vor putea depune contestaţii, acestea urmând să fie analizate în cursul zilei de vineri, când va fi afişată şi lista finală a suplinitorilor care vor fi încadraţi ca titulari.

Vezi AICI listele

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite