Află aici cât plătesc zălăuanii pentru căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul gigacoloriei rămâne neschimbat
Preţul gigacoloriei rămâne neschimbat

Zălăuanii  racordaţi la sistemul de termmoficare nu vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru plata încălzirii. Distribuitorul de energie termică la Zalău, RFV Distritem anunţă că preţul gigacaloriei a rămas neschimbat în acest an – 170de lei.

Zălăuanii  vor plăti pentru căldură în această iarnă 170 de lei pe gigacalorie. După cum a precizat   Trella Gyopar, PR Country coordonator  RFV Distriterm , preţul  pe care îl vor plăti lunar proprietarii unui apartament cu o cameră, pentru încălzire,  va fi de aproximativ  85 de lei. De asemenea, pentru un apartament cu două camere cu o suprafaţă de 55 de metri pătraţi, factura de încălzire va ajunge la aproximativ 170 de lei. La un apartament cu trei camere şi o suprafaţă de 65 de metri pătraţi costul încălzirii va fi de aproximativ 215 de lei. După cum a explicat, reprezentantul  RFV Distritem,  valoarile facturilor sunt estimative şi  vor fi condiţionate de:  temperatura exterioară din această iarnă, locaţia apartamentului, suprafaţă,  capacitatea termică a radiatoarelor şi aşezarea apartamentului. Anul trecut cea mai mică valoare a unei facturi  plătită lunar de un consumator zălăuan a fost de 45 de lei, pentru o garsonieră.   
În prezent la sistemul de termoficare sunt racordate 550 de apartamente numai în municipiu. 

Dacă pentru încălzirea locuinţei  folosiţi sobe  pe lemn, vă inform că preţul  unui metru cub de lemne este de aproximativ 131 de lei. Lemnele de foc, pentru iarnă, le  puteţi achiziţiona de la Ocolul Silvic Stejarul Zalău.
Deasemenea, zălăuanii care folosesc ca sursă de încălzire gazele naturale vor trebui să scoată din buzunar   sume cuprinse între 350  şi maxim 450 de lei pentru încălzirea unui  apartament cu trei camere cu  o suprafaţă de 60 metri pătraţi. Şi în acest caz costul este condiţionat de  temperatura exterioară, locaţia apartamentului( etajul) şi alte aspecte. Există şi varianta unei reduceri consistente la preţul facturii de gaz: economia. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite