Adriana Holhoş a câştigat, parţial, procesul cu HC Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandalurile Adrianei Holhoş la echipă durează de câţiva ani
Scandalurile Adrianei Holhoş la echipă durează de câţiva ani

Fosta jucătoare a clubului de handbal HC Zalău, Adriana Holhoş (căsătorită Stoian) a câştigat, în parte, procesul intentat anul acesta împotriva grupării din Zalău, după ce conducerea clubului i-a desfăcut contractul de muncă. Ea a obţinut anularea deciziei de concediere, dar nu şi daunele morale, de 16.000 de euro, cerute de handbalistă.

Adriana Holhoş a contestat decizia de concediere la Tribunalul Sălaj în luna mai 2011, la o lună după ce conducerea HC Zalău i-a desfăcut contractul de muncă, mai devreme cu aproape trei luni de expirarea lui. Gheorghe Tadici, managerul clubului, justifica la acea vreme decizia luată prin faptul că Adriana Holhoş nu era dorită în echipă de colegele ei.
 
 După cinci luni de proces, săptămâna aceasta judecătorii Tribunalului au ajuns la o soluţie definitivă, anulând decizia de concediere emisă de HC Zalău. "Admite în parte cererea reclamantei S. (fostă H.) A. V., în contradictoriu cu pârâta H.C. Zalău şi în consecinţă constată nulitatea deciziei nr. 148/07.04.2011 emisă de pârătă şi anulează decizia 148/05.04.2011 emisă de pârătă. Obliga pârâta să plătească reclamantei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta în perioada 07.04.2011-30.06.2011. Respinge ca nefondată cererea reclamantei privind obligarea pârâtei la plata de despăgubiri morale în cuantum de 16.000 Euro, plătibil în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu dobânda legală de la data concedierii şi până la data plăţii efective. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Definitivă" - se precizează în textul hotărârii instanţei.

 Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare.Această dispută nu a fost prima dintre jucătoare şi club. Chiar înainte de concediere şi de proces, ea a depus un memoriu la Federaţia Română de Handbal, după ce conducerea clubului i-a dat sarcini administrative (la secretariat), ţinând-o departe de teren. Adriana Holhoş a avut câştig de cauză la FRH.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite