Acuzaţie: "Este o mafie şi jumătate în transporturi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile de mare tonaj se opresc anual în gardul inspectorului şcolar general
Maşinile de mare tonaj se opresc anual în gardul inspectorului şcolar general

Problema transportului de mare tonaj a încins spiritele consilierilor judeţeni, reuniţi vineri, 28 octombrie, în şedinţă la Consiliul Judeţean. Discuţia a fost deschisă de consilierul Balint Geza, care s-a plâns că maşinile supraîncărcate cu diverse materiale trec zilnic prin Gârcei, distrugând drumul judeţean ce trece prin localitate.

 El susţine că aceste abuzuri se întâmplă fără ca echipa Direcţiei Tehnice, cu cântarul din dotare, să fi trecut vreodată pe acolo pentru a verifica dacă transportatorii respectă limitele de tonaj.

În ajutorul colegului său a sărit Szabo Stefan, inspectorul şcolar general adjunct şi, în acelaşi timp, şi consilier judeţean din partea UDMR. "Este o mafie şi jumătate în acest domeniu şi nimeni nu intervine", a spus acuzator consilierul, precizând că vorbeşte şi din postura unei persoane a cărei locuinţă se află la cinci metri de drum şi care simte trepidaţiile provocate de maşinile mult prea tare încarcate. "Bine că şi poliţiştii dau amenzi celor care depăşesc cu 5 kilometri pe oră viteza, dar îi lasă în pace pe transportatorii care încarcă dublu pe maşini", a mai spus Szabo.

În apărarea transportatorilor a sărit consilierul PDL Ioan Mocan, care a sugerat că acestea inconveniente ar trebui trecute cu vederea, întrucât "de la transportatori vin banii pentru Consiliul Judeţean". Consilierul se referea la taxele pe care aceştia le plătesc pentru autorizaţiile de transport.

Şi Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, s-a arătat destul de îngăduitor în privinţa abuzurilor transportatorilor. La solicitarea formulată de Szabo Stefan, care a cerut executivului ca la următoarea şedinţă să prezinte, statistic, amenzile date de Consiliul Judeţean transportatorilor care depăşesc încărcătura aprobată, preşedintele a declarat că "intenţia noastră nu este de a da amenzi, ci de a-i determina pe transporatori să plătească taxele suplimentare pentru ceea ce depăşeşte limita. Am avea şi noi bani să intervenim la drumuri".

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite