Actorii de la CNS Zalău au câştigat cinci premii la Festivalul Internaţional de Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa de teatru „Prosopeio” (Masca) a Colegiului Naţional Silvania (CNS) din Zalău a obţinut cinci premii la Festivalul Internaţional de Teatru „Dramaland”, care s-a desfăşurat în perioada 13-15 mai la Cluj Napoca, sub egida Consiliului Britanic.

Potrivit informaţiilor oferite de coordonatorul trupei, profesoara Gilda Seişanu, la festival au participat tineri actori din Ungaria, Danemarca, Suedia, Rusia etc. Piesa jucată de elevii zălăuani a fost o adaptare – parodie după povestea de succes pentru adolescenţi „Twilight Saga”. Tinerii actorii de la CNS au obţinut premiul pentru cel mai popular spectacol, premiul al doilea pentru scenariu, premiul întâi pentru compoziţie (Diana Lavinia Pop), premiul pentru cea mai bună coregrafie (Larisa Pop, clasa a X-a A) şi tot Larisa Pop a obţinut premiul pentru versatilitate.
„Nu am început demult pregătirea, deşi repetiţii am făcut cât de des ne-a permis timpul. Şi totuşi, într-o perioadă atât de scurtă am luat atâtea premii, când licee mari din ţară nu au reuşit asta”, spune Gilda Seişanu.
„A fost o experienţă frumoasă, unică, din care am câştigat nu numai premii, ci şi prieteni. Am învăţat să ne controlăm emoţiile. Sentimentul de pe scenă nu se poate compara cu nimic”, povesteşte eleva Larisa Pop.
„De acolo de unde stăteam, vedeam reacţia publicului. Piesa a avut un impact extraordinar”, spune o altă membră a trupei.
„Ne-a impresionat imparţialitatea juriului şi buna organizare a festivalului. Foarte mult ne-a susţinut şi şcoala şi directorul, care ne-a facilitat desfăşurarea repetiţiilor”, mai spun proaspeţii câştigători ai trofeelor.


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite