Absolvenţii de liceu încheie socotelile cu şcoala. Vezi programul festivităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din clasele terminale ale liceului încheie cursurile cu două săptămâni mai devreme decât colegii lor, astfel că săptămâna aceasta sunt programate festivităţile de absolvire. Cele mai multe sunt vineri, 1 iunie, dar sunt şi licee care şi-au proggramat festivităţile joi, 31 mai, sau chiar azi, miercuri, 30 mai.

Startul festivităţilor îl dă în Zalău Liceul Pedagogic "Ghoerghe Şincai", unde festivitatea de absolvire are loc astăzi, miercuri, 30 mai, de la ora 13.00. Mâine, joi, 31 mai, sunt programate festivităţi de absolvire la trei licee. Este vorba despre Grupul Şcolar "Voievodul Gelu", unde "adunarea" se dă de la ora 9.00, şi Colegiul Naţional "Silvania" şi Liceul Ortodox "Sfântul Nicolae", unde festivităţile încep de la ora 10.00.

Vineri, 1 iunie, de la ora 9.00, încep festivităţile la Grupul Şcolar "Mihai Viteazul", Liceul Sportiv "Avram Iancu" şi Liceul de Artă "Ioan Sima". De la ora 10.00 este programată festivitatea la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian", iar de la ora 11.00 Liceul Reformat "Wesselenyi" îşi ia adio de la absolvenţi în cadrul unei ceremonii organizate la Biserica Reformată.

În Şimleu Silvaniei, toate festivităţile au loc vineri, după următorul program: la Grupul Şcolar "Ioan Ossian", de la ora 9.00, la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu", de la 9.30, iar la Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu", de la 10.30.

La Grupul Şcolar "Gheorghe Pop de Băseşti" din Cehu Silvaniei festivitatea de absolvire are loc vineri, 1 iunie, de la ora 10.00, tot vineri fiind programate şi festivităţile la Jibou - de la 9.30 la Grupul Şcolar "Octavian Goga" şi de la 11.00 la Liceul Teoretic "Ion Agârbiceanu".

 Aproximativ 3.000 de candidaţi aşteptaţi la bacalaureat

Potrivit datelor primite de la inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, liceele din judeţ au anul acesta 2.413 potenţial absolvenţi. Aceştia, dar şi cei aproximativ 600 de absolvenţi care au picat examenul anul trecut, mai au mai puţin de două săptămâni pentru a face ultimele pregătiri pentru bacalaureat. Astăzi, 30 mai, este ultima zi de înscriere, iar din 11 iunie începe examenul propriu-zis, prima probă programată fiind cea de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, pentru care sunt rezervate zilele de 11, 12 şi 13 iunie. Urmează proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba maternă, 13 - 15 iunie, evaluarea competenţelor digitale, 18 - 22 iunie, şi evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise încep în 2 iulie, cu proba scrisă la limba şi literatura română. În 3 iulie are loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, în 4 iulie - proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie - proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate se vor afişa în 8 iulie, iar rezultatele finale sunt aşteptate în 13 iulie.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite