Absenţe la "Purtare" la "Şcoala altfel". Vezi ce vor avea de făcut copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcolile vor putea organiza excursii în această săptămână
Şcolile vor putea organiza excursii în această săptămână

Experimentul numit "Şcoala altfel", ce va avea loc în perioada 2 - 6 aprilie în fiecare unitate de învăţământ, nu este unul cu participare opţională. Elevii care nu vor participa la activităţile organizate de şcoli vor fi puşi absenţi, şi încă la rubrica "Purtare".

Ghiozdanul se pune anul acesta în cui mai devreme cu o săptămână de intrarea în vacanţa de primăvară, dar asta nu înseamnă că elevii nu vor trebui să meargă la şcoală. Ministerul Educaţiei organizează în săptămâna 2 - 6 aprilie "experimentul" "Şcoala altfel", în care elevii nu vor face lecţii, dar vor fi obligaţi să participe la activităţi extraşcolare organizate de unităţile de învăţământ. "Nu este o săptămână opţională în ceea ce priveşte participarea elevilor şi a profesorilor la activităţi. Profesorii sunt remuneraţi în această perioadă, iar elevii vor participa în baza unor fişe de prezenţă , eventualele absenţe urmând să fie trecute la rubrica "Purtare"", explică inspectorul şcolar responsabil cu activităţile educative, Laura Galvacsy.

În săptămâna respectivă, şcolile vor putea să organizeze excursii, vizite la muzee sau alte obiective turistice, dar şi concursuri şi alte activităţi desfăşurate în şcoală. Potrivit calendarului "Şcolii altfel", unităţile de învăţământ au avut de întocmit deja programul activităţilor. Programul este afişat pe site-ul Inspectoratului Şcolar. VEZI AICI PROGRAMUL.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite