A plouat (şi) cu amenzi de Zilele Zalăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

65 de amenzi în trei zile. Este bilanţul contravenţiilor contatate de jandarmii şi de poliţiştii locali care au fost în stradă în cele trei zile de sărbătoare de la Zalău. Amenzile au scos din buzunarele zălăuanilor peste 12.000 de lei.

Potrivit informaţiilor primite de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj, echipajele de aici au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 6.600 de lei, dintre care opt au fost date pentru nereguli la comercianţii care şi-au vândut produsele în stradă. Celelalte 26, au fost acordate pentru tulburarea  liniştii locatarilor  prin producerea de zgomote la ore târzii, adresarea de cuvinte jignitoare sau provocare de scandal. Majoritatea faptelor sancţionate de jandarmi s-au produs pe fondul consumului de alcool.

Nici poliţiştii locali nu s-au lăsat mai prejos şi au aplicat, şi ei, 31 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe, 21, au fost aplicate comercianţilor prinşi fără documente în regulă sau fără să fi plătit taxa de închiriere la primărie. Ceilalţi zece au fost amendaţi că au tulburat fără drept ordinea şi liniştea publică, pentru adresarea de expresii jignitoare şi vulgare la adresa unor persoane, pentru îndemnarea la acte de cerşetorie, iar două persoane au fost sancţionate pentru că au mutat fără drept indicatoare rutiere. Valoarea  totală a amenzilor este de  5730 lei.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite