A început goana după rechizite la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi mai sunt aproape trei săptămâni până la începerea noului an şcolar în librăriile şi magazinele cu rechizite din Zalău  a început forfota. Părinţii analizează timid ofertele, cumpără câte ceva acum , iar din listă mai păstrează articole pe care le vor cumpăra din salariul următor.

Rafturile magazinelor şi librăriilor sunt pline de rechizite, ghiozdane, toate cele necesare pentru începerea anului şcolar ce se apropie. Părinţii însă verifică întâi atent  ofertele de la mai multe magazine înainte de a cumpăra ceva. Liliana  Pavel  o mămică de fetiţă ce va merge  în clasa a treia  are de ales între un ghiozdan practic şi ieftin şi unul colorat cu personaje desene animate dar mai scump. “Cred că va trebui să-i fac pe plac Andradei pentru că îşi doreşte foarte mult ghiozdanul cu Hanna Montana, deşi a avut unul şi anul trecut şi s-a stricat. Este o diferenţă de preţ de câteva zeci de lei, dar fără el nu putem ieşi din magazin. Vom cheltui azi şi banii pregătiţi pentru restul rechizitelor şi va trebui să aştept data de 10 septembrie când iau restul de plată pentru a finaliza lista de cumpărături.”


În librării, magazine şi supermarketuri există oferte pentru toţi, de la caiete tip pentru boboci, până la ghiozdane gata echipate cu tot ceea ce este necesar unui şcolar. Preţurile variază la ghiozdane de la 20 de lei şi ajung până la 300  de lei pentru unul complet echipat pentru clasele mici. Vânzătoarele au păstrat de anul trecut listele cu cele necesare pe care le fac de obicei doamnele învăţătoare pentru bobocii de clasa întâi. Codruţa Giurcău vânzătoare  la “Librăriile Sălajului’ a declarat pentru reporterii ADS: “Este criză şi am încercat să satisfacem toate gusturile şi cererile, am încercat să aducem rechizite ieftine, la ora actuală puţini sunt clienţii care doresc calitate care implicit înseamnă şi costuri mai mari.” Şi pentru cei de grădiniţe sunt oferte pregătite doar că ei mai au câteva săptămâni de acomodare după începerea anului şcolar şi vor începe cumpărăturile pe la sfârşitul lunii septembrie a mai adăugat vânzătoarea.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite