A început bacalaureatul tomnatic. Află aici programarea pe probe şi locul de desfăşurare a examenului în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de azi se desfăşoară a doua sesiune de bacalaureat din anul 2010. În Sălaj, s-au înscris 553 de candidaţi din promoţia curentă şi din promoţiile anterioare. Toate probele se susţin într-un singur centru de evaluare, în cadrul Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. Examenele încep la ora 9.00.

Potrivit preşedintelui comisiei de bacalaureat Sălaj, Mirel Matyas, astăzi se desfăşoară două probe de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare. Una, la limba română unde s-au înscris 15 candidaţi, iar cea de-a doua la limba maternă, respectiv limba maghiară, unde vor fi examinaţi doi absolvenţi.

În zilele de 24 şi 25 august va avea loc  proba de evaluarea a competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă modernă. Examenul are trei componente: audio, scris şi oral. Un număr de 25 candidaţi au optat pentru limba engleză, trei pentru limba franceză, iar doi absolvenţi pentru limba germană.

În 22 august este programată ultima probă practică, respectiv evaluarea competenţelor digitale, unde s-au înscris 22 de absolvenţi.
Probele scrise vor avea loc săptămâna viitoare. Pe 30 august, 266 de candidaţi vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 31 august sunt programaţi cei 14 candidaţi care sunt restanţi la limba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată pe data de 1 septembrie. 288  de absolvenţi vor da examenul din matematică, iar 20 din istorie.
Pe 3 septembrie se va desfăşura proba la alegere în funcţie de profil şi specializare, ultima din cadrul bacalaureatului tomnatic. Un număr de 28 candidaţi au optat pentru biologie, 12  pentru anatomie, 31 pentru chimie, trei pentru filosofie, 76 pentru fizică, 18 pentru geografie şi unul pentru biologie.

Primele rezultate se vor afişa, conform calendarului examenului de bacalaureat, în 5 septembrie, dată la care se pot depune şi eventualele contestaţii. Notele finale vor fi afişate în 9 septembrie.

 Mare parte din candidaţi susţin doar probele la care nu au obţinut notă de trecere la sesiunile anterioare. Potrivit lui Matyas, candidaţii care au absolvit liceul înainte de anul 1999 trebuie să susţină toate probele deoarece nu li se pot echivala cele susţinute anterior.

Preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat susţine că toate subiectele sunt transmise zilnic pe cale electronică. În cazul în care sunt probleme de transmiterea datelor la nivelul centrului de evaluare, subiectele se vor accesa de către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite