A început a doua etapă de înscriere la şcoală. Vezi câte locuri sunt disponibile în fiecare unitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Şcoala "Gheorghe Lazăr" mai sunt 52 de locuri în clasa pregătitoare şi 53 în clasa I
La Şcoala "Gheorghe Lazăr" mai sunt 52 de locuri în clasa pregătitoare şi 53 în clasa I

Părinţii care nu şi-au înscris copiii în clasa pregătitoare sau în clasa I în prima etapă o pot face de astăzi, 20 martie, şi până în 27 martie, în cadrul celei de-a doua etape de înscriere. Ei au acum avantajul de a-şi putea înscrie copilul la ce şcoală doresc, asta în limita locurilor disponibile.

Din datele primite astăzi, într-o conferinţă de presă, de la inspectorul şcolar Ioan Abrudan, în prima etapă, încheiată vineri, în care au putut fi înscrişi doar copiii din cirscumscripţie, au fost înscrişi 1.263 în clasa pregătitoare şi 1.717 în clasa I. Raportat la datele recensământului populaţiei şcolare realizat în luna februarie, au mai rămas neînscrişi 380 de clasă pregătitoare şi 403 de clasa I. Cel mai probabil, o mare parte dintre aceştia este reprezentată de cei pe care părinţii nu au dorit să-i înscrie în şcolile din cartier şi care au preferat să aştepte această a doua etapă, pentru a-i putea înscrie fie la o şcoală de centru, mai bine cotată, fie la o altă şcoală situată mai aproape de locul de muncă al părinţilor.

Ei vor avea la dispoziţie, în tot judeţul, 1.377 de locuri la clasa pregătitoare şi 1.307 locuri la clasa I. În Zalău, locuri libere au mai rămas în toate şcolile cu excepţia Şcolii "Iuliu Maniu", care nu are rezervat niciun loc pentru această etapă. Precizăm că, potrivit inspectorului şcolar general, fiecare copil trebuie să aibă loc asigurat în şcoala de circumscripţie, aşa că dacă el nu s-a înscris acolo în prima etapă, locul lui va fi păstrat pentru etapa a III-a, nefiind disponibil în etapa a II-a. Cele mai multe locuri au rămas disponibile la Şcoala "Mihai Eminescu", unde sunt 79 la clasa pregătitoare şi 66 la clasa I.

Vezi aici locurile disponibile pentru etapa a doua în fiecare şcoală din judeţ.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite