ANSVSA continuă restructurarea direcţiilor judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Ceică, vicepreşedinte ANSVA, susţine că nu vor fi disponibilizări
Corneliu Ceică, vicepreşedinte ANSVA, susţine că nu vor fi disponibilizări

Vicepreşedintele ANSVSA, Corneliu Ceică, a declarat miercuri, 21 martie, la Zalău că instituţia pe care o reprezintă vrea să continue procesul de restructurare. Un proiect de act normativ este în dezbatere publică şi vine să rezolve, printre altele, o problemă de finanţare.

Corneliu Ceică, vicepreşedinte al ANSVSA, a fost prezent astăzi la Zalău la inaugurarea noului sediu al Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj. Provocat de prefectul Alexandru Vegh, care a apreciat că instituţiile de control cum este şi DSVSA, "se calcă pe picioare" la agenţii economici, agasându-i cu verificări mult prea dese, Ceică a ţinut să precizeze că instituţia pe care o reprezintă conştientizează această problemă şi a făcut deja un pas spre soluţionarea ei - bineînţeles, din punctul de vedere al controalelor făcute de sanitar - veterinari: "Am gândit deja o reorganizare a ANSVSA şi a instituţiilor subordonate. Spre exemplu, va fi un singur tip de control, în condiţiile în care până acum atât la nivelul ANSVSA, cât şi la nivelul direcţiilor judeţene, exista un control făcut de Serviciul de Inspecţie şi altul făcut de Serviciul Tehnic, care verifica, de fapt, realizarea măsurilor dispuse la controlul celor de la Inspecţie. Prin această reorganizare va dispărea primul serviciu şi va rămâne doar cel tehnic, atât la nivel de ANSVSA, cât şi la nivel judeţean. Sperăm să finalizăm această reorganizare până la jumătatea anului", a precizat Ceică. Actul respectiv se află în dezbatare publică pe site-ul ANSVSA la secţiunea "Transparenţă decizională".

Întrebat dacă această reorganizare va presupune şi alte disponibilizări, vicepreşedintele ANSVSA a declarat că nu vor pleca oameni din sistem, dar va fi redus numărul funcţiilor de conducere. "Vor mai cădea din şefi şi vom folosi, astfel, mai eficient forţa de muncă. Pe de altă parte, agentul economic nu va mai fi călcat, supracălcat de aceşti controlori care se controlau între ei", a mai precizat el.

Proiectul de hotărâre prevede şi reducerea numărului de directori adjuncţi, directorul executiv urmând să fie secondat de un singur adjunct.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite