ANL-uri în Zalău pe terenul de la Armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Căpîlnaşiu vrea să construiască şi o bază de agrement în zona Dâmbul Morii
Primarul Căpîlnaşiu vrea să construiască şi o bază de agrement în zona Dâmbul Morii

Ministerul Apărării Naţionale va preda în maximum 60 de zile 20 de hectare de teren Primăriei Zalău.  Potrivit unui protocol ce urmează a fi semnat în perioada imediat următoare, pe acest teren vor fi construite locuinţe pentru tineri, iar o parte din apartamente vor fi repartizate şi cadrelor militare.

Terenul este situat în zona Dâmbul Morii, în spatele cartierului Dumbrava Nord. În colaborare cu Ministerul Dezvoltării vom construi aici locuinţe ANL, iar o parte din ele vor fi repartizate cadrelor militare din municipiu”, explică primarul Radu Căpîlnaşiu.

Transferul de terenuri a fost aprobat de Guvern, iar hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial din 9 noiembrie. Potrivit hotărârii, pe cele 20 de hectare de teren vor fi construite locuinţe pentru tineri, iar 40 la sută dintre apartamente vor fi puse la dispoziţia Ministerului Apărării.

„Vorbim de cel puţin 500 de apartamente noi, dintre care 200 vor fi repartizate  cadrelor militare. Noi ne dorim ca în acea zonă să construim şi un centru de agrement cu teren de fotbal, tenis şi un bazin acoperit. La începutul  anului viitor vom elabora un Plan Urbanistic Zonal pe care îl vom supune aprobării în Consiliul Local”, adaugă Căpîlnaşiu.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite