ABERAŢIE: Anul şcolar viitor vacanţa de primăvară se încheie cu două săptămâni înainte de Paşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, a semnat în 24 aprilie un ordin de aprobare a structurii anului şcolar 2012 - 2013 (Ordinul nr.3794/24.04.2012) fără să ţină cont de cea mai mare sărbătoare creştină, Paştele, care nu mai coincide, ca şi până acum, cu vacanţa de primăvară.

Pe site-ul Ministerului Educaţiei a fost publicat ordinul ministrului Cătălin Baba, care aproba în 24 aprilie structura anului şcolar 2012 - 2013. Potrivit documentului, anul şcolar va avea două semestre. Semestrul I va începe luni, 10 septembrie 2012, şi se va încheiea vineri, 21 decembrie 2012. El va fi întrerupt de o vacanţă de o săptămână, programată în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, de care vor beneficia, ca şi până acum, doar copiii de la grădiniţă şi elevii din învăţământul primar.

Din 22 decembrie, elevii intră în vacanţa de iarnă, care va avea şi acum trei săptămâni şi dura până duminică, 13 ianuarie.

Cursurile celui de-al doilea semestru încep luni, 14 ianuarie 2013 şi se încheie vineri, 21 iunie 2013. Şi cel de-al doilea semestru este întrerupt de o vacanţă, cea de primăvară, programată însă total aiurea. Mai exact, oficialii din minister au stabilit ca vacanţa de primăvară să fie cam în aceeaşi perioadă ca şi anul acesta (când a fost în perioada 7 - 22 aprilie, adică o săptămână înainte de Paşti şi o săptămână după), fără să ţină cont că anul viitor Paştele cade în 5 mai, deci după două săptămâni de la încheierea vacanţei.

"Şcoala altfel", programată în săptămâna de dinaintea vacanţei de primăvară, va avea loc anul viitor în perioada 1 - 5 aprilie.

Ordinul a fost scos în urmă cu puţin timp de pe site-ul ministerului, ceea ce ar putea însemna că el ar putea fi rectificat.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite