40 de şcoli din Sălaj, în pericol de comasare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile care nu obţin până în septembrie autorizaţie sanitară de funcţionare ar putea fi comsate - susţine inspectorul şcolar general Ioan Abrudan. În aceasă situaţie sunt în acest moment 40 de şcoli, în care sunt înscrişi 640 de copii.

Din cele 465 de şcoli câte sunt acum în Sălaj, 40 nu îndeplinesc condiţiile pentru a primi autorizaţie sanitară de funcţionare, adică  fie nu au apă potabilă şi canalizare, fie clădirile lor se află într-un stadiu avansat de degradare.

Potrivit inspectorului şcolar general Ioan Abrudan, în cele 40 de şcoli învaţă 640 de copii, care ar putea fi nevoiţi să se mute la altă şcoală, dacă primăriile nu vor face investiţiile necesare primirii autorizării. "Avem două variante: fie se fac acolo investiţii, astfel încât condiţiile pentru autorizare să fie îndeplinite, fie comasăm şcolile şi îi mutăm pe copii în altă parte", susţine Abrudan.
Dintre cele 425 de şcoli rămase, 303 au obţinut deja autorizaţia, iar 122 sunt în curs de autorizare.


Ţintă atinsă în Sălaj


Ţinta Ministerului Educaţiei pentru acest an, din punctul de vedere al autorizaţiilor sanitare, este ca numărul copiilor care învaţă în şcoli ce nu au acest document să fie sub 5 la sută din totalul elevilor. În Sălaj cei 640 de copii reprezintă doar 1,52 la sută din totalul de 42.148 înscrişi în şcoli şi grădiniţe.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite