(UPDATE) 40 de copii concurează pentru trofeul festivalului “Mândru Cântec Sălăjean”. Vezi aici câştigătorii festivalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de copii şi adolescenţi se întrec astăzi, în cadrul Festivalului Concurs “Mândru Cântec Sălăjean”, ajuns la cea de a patra ediţie.

“Scopul concursului este de a descoperi şi promova tinere talente, punerea în valoare a cântecului popular autentic şi introducerea lui în circuitul de valori spirituale, prezentarea nealterată a frumuseţii costumului popular din zonele folclorice din judeţul nostru”, se arată într-un comunicat al Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, instituţia care se ocupă de organizarea festivalului.

Concursul, la care s-au înscris peste 40 de concurenţi,  se adresează tinerilor interpreţi de muzică populară  cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani. Concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe de vârstă, 10 – 14 ani şi 15 – 18 ani.

Cei care vor participa la concursul tinerilor interpreţi, vor putea să asculte doine şi balade din Sălaj, precum şi cântece de joc, acopaniamentul muzical urmând a fi asigurat de Ansamblul Folcloric “Meseşul”.

“Juriul, alcătuit din personalităţi şi specialişti în domeniul folclorului, va aprecia calităţile vocal-interpretative ale concurenţilor, autenticitatea pieselor şi a costumelor populare. Se vor acorda premii în bani (300 de lei, ocupanţilor locul I, 200 pentru locul II, 100 de lei locul III şi 50 de lei pentru menţiuni), diplome de participare şi Trofeul Festivalului “Mândru Cântec de Sălăjean”, mai spun reprezentanţii Centrului de Cultură şi Artă.

În urma concursului, câştigători ai concursului au fost desemnaţi următorii interpreţi:

Categoria 10 - 14 ani:

Locul I. Răzvan Meseşan

Locul II. Daniela Stoica

Locul III. Vicenţiu Pop

Categoria 15 - 18 ani:

Locul I. Ioana Ana - Maria Lazăr

Locul II. Camelia Cherecheş

Locul III. Lucian Ionuţ Chira

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite