36 de absolvenţi sălăjeni şi-au luat bacul după contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma rezolvării contestaţiilor, promovabilitatea la bacalaureat a crescut în Sălaj cu 1,4 la sută, după ce 36 de candidaţi au primit prin recorectarea lucrărilor note mai mari, ce le-au permis trecerea peste pragul de promovabilitate. Alţi 122 de candidaţi s-au ales cu notele modificate, în plus sau în minus, fără a fi afectat procentul de promovabilitate, ajuns după contestaţii la 80,59 la sută (de la 79,19 la sută înainte

Potrivit informaţiilor primite de la preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat, inspectorul şcolar general adjunct Mirel Matyas, din totalul de 484 de contestaţii depuse, au fost admise doar 158, adică numai cele care au pus în evidenţă o diferenţă mai mare de o jumătate de punct între nota iniţială şi cea rezultată în urma recorectării. În cazul lucrărilor notate cu o diferenţă mai mică, rămâne valabilă, potrivit metodologiei în vigoare, nota iniţială.

S-a ales cu o notă mai mică cu aproape un punct


Cele mai multe contestaţii admise au avut ca efect mărirea notelor iniţiale, spune Mirel Matyas, care precizează, însă, că au fost şi cazuri în care un candidat a avut, spre exemplu, înainte de contestaţie nota 6, iar după recorectare lucrarea sa a fost notată cu 5,10. Cea mai mare diferenţă între nota iniţială şi nota după recorectare a fost în Sălaj de un punct şi jumătate, în plus.


Candidaţii respinşi se pot înscrie pentru sesiunea a doua

Rezultatele contestaţiilor au fost afişate în cursul acestei dimineţi în centrele de examen din judeţ. Cei care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul nici după contestaţii se pot înscrie până cel târziu mâine la cea de-a doua sesiune a examenului, ce va avea loc la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian“ începând cu 23 august.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite