2.517 candidaţi au intrat de astăzi în bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.500 de absolvenţi de liceu din Sălaj au intrat din această dimineaţă în emoţiile examenului de bacalaureat. O parte dintre ei s-a prezentat deja la prima probă a examenului, cea de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, probă pentru care sunt rezervate, în total, trei zile.

Probele orale încep de la ora 9.00 şi se suprapun, în mare parte, cu orele de curs ale elevilor din clasele IX-XI, spre nemulţumirea mai multor directori de liceu, care au cerut ca examinările să înceapă de la ora 13.00. Ministerul Educaţiei le-a respins, însă, solicitarea.

Proba orală de limba română se încheie miercuri, 8 iunie, în toate cele 22 de licee din judeţ. Tot atunci începe proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba maternă, ce se va încheia în 10 iunie. 10 este şi prima zi de evaluare a competenţelor digitale, probă ce se continuă, de marţi, 14 iunie, toată săptămâna viitoare. Perioada 20 - 23 iunie este rezervată evaluării competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise încep din 27 iunie, cu cea la limba şi literatura română. Urmează, în 28, proba de limba maternă, iar în 29, cea obligatorie a profilului. Ultima probă a acestei sesiuni a examenului de bacalaureat va avea loc în 1 iulie.

Opt centre de examen pentru probele scrise

Probele scrise se desfăşoară în opt centre de examen, la care sunt arondat toate cele 22 de licee din judeţ. Potrivit preşedintelului comisiei judeţene de bacalaureat, inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, este vorba despre Colegiul Naţional "Silvania" Zalău, Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" Zalău, Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" Zalău, Grupul Şcolar "Voievodul gelu" Zalău, Grupul Şcolar "Mihai Viteazul" Zalău, Colegiul Naţional "Simion Bărnuţiu" Şimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" Şimleu Silvaniei şi Liceul Teoretic "Ion Agârbiceanu" Jibou.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite