23 de comune îşi vor putea repara drumurile afectate de inundaţiile din 2010. Află aici care sunt acestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

23 de comune sălăjene pot primi bani de la Comisia Europeană pentru refacerea infrastructurii rurale afectate de inundaţiile din 2010. Ele îşi vor reconstrui drumurile comunale, podurile şi podeţele aferente. Acest lucru este posibil prin suplimentarea fondurilor măsurii 322 d – „Infrastructura rurală”, cu circa 155 de milioane de euro.

Este vorba despre comunele Agrij, Bălan, Bocşa, Buciumi, Carastelec, Creaca, Cuzăplac, Crasna, Chieşd, Gâlgău, Hereclean, Letca, Măerişte, Meseşenii de Jos, Năpradea, Pericei, Plopiş, Rus, Sărmăşag, Someş-Odorhei, Treznea, Vîrşolţ şi Zimbor. Fiecare dintre aceste comune este eligibilă pentru a primi finanţare, dacă va depune un proiect în sesiunea de primire a proiectelor, care începe în 1 iulie şi se finalizează în 29 iulie 2011. Valoarea maximă eligibilă pentru un proiect este de 1,5 milioane de euro.
Într-o conferinţă de presă care a avut loc ieri, 3 iunie, directorul Centrului Regional Nord-Vest al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Mihai Seucea, a afirmat că în anul 2011 s-au plătit mai mulţi bani pe proiecte decât în tot anul trecut. În Sălaj, pe măsura 322 - infrastructura rurală, au fost depuse 56 de proiecte, în valoare totală de 146,5 milioane de euro, şi au fost selectate şi contractate 22, cu o valoare totală de 67 milioane de euro.
Pe măsura 141 – ferme de semi-subzistenţă, sălăjenii au contractat 490 de proiecte cu o valoare de 3,7 milioane de euro, iar pe măsura 112 – instalareatinerilor fermieri, au fost selectate şi contractate 103 proiecte, în valoare de 1,9 milioane de euro.
O noutate pentru anul 2011 este faptul că Uniunea Europeană a aprobat finanţarea lucrărilor pentru construirea, refacerea şi modernizarea infrastructurii agricole şi forestiere pentru prevenirea şi protecţia împotriva inundaţiilor, precum şi lucrări de corectare a torenţilor. Suma alocată suplimentar este de 62 de milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă permisă pentru fiecare proiect este de 1,5 milioane de euro. Sesiunea de depunere a proiectelor se va desfăşura în perioada 1-30 septembrie 2011.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite