200 de oameni evită şomajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

200 de oameni, angajaţi ai Consiliului Judeţean Sălaj, îşi vor păstra locul de muncă şi vor reveni la salariile de dinainte de reducerea cu 25 la sută, prin transformarea Direcţiei de Pază Protocol şi Administrativ în societate comercială cu răspundere limitată.

Proiectul de hotărâre care legitimează transformarea a fost votat astăzi de către conislierii judeţeni. Alexandru Şerban, directorul structurii, a afirmat că angajaţii respectivi ar fi riscat concedierea prin desfiinţarea direcţiei, însă prin transformarea ei în SRL îşi vor continua activitatea. Mai mult, din ianuarie, îşi vor recăpăta cei 25 la sută din salariu, procent care le-a fost tăiat odată cu reducerea salariilor la bugetari. "Oricum aceşti angajaţi lucrau pentru salariul minim pe economie. Luau 400-500 de lei pe lună. De acum, intră în sistem privat şi nu-i mai afectează reducerea de 25 la sută. Urmează să renegociem contractele", a spus Alexandru Şerban.â


Asociatul unic al noii structuri va fi Consiliul Judeţean Sălaj, care a aprobat în şedinţă un capital social de 250.000 de lei pentru noua societate.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite