19 tineri din Sălaj, admişi cu medii mari la academiile militare. Vezi aici cine sunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

19 fete şi băieţi din Sălaj vor deveni ofiţeri de poliţie, jandarmi, pompieri şi chiar de aviaţie după ce eu au fost admişi, anul acesta, la academii şi facultăţi militare de profil. Câţiva dintre ei au intrat chiar primii la specializările la care au concurat.

Şapte viitori ofiţeri de poliţie

Cei mai mulţi au intrat la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" - la Poliţie, unde vor învăţa din toamnă şapte tineri din Sălaj. Patru dintre ei au intrat pe cele opt locuri disponibile la nivel naţional pentru minoritatea maghiară. Este vorba despre Paly - Kis Csaba, care a intrat primul cu 7,20, Kui Zsolt, al doilea admis, cu 6,40, Kui Andor (5,60) şi Seres Anita (5,30). Tot la poliţie, dar la Ordine şi Siguranţă Publică, au intrat Lavinia Ţiplea (8,50 - locul 38), Julia Gal (8,20) şi Cristina Ardelean (7,90). Aţi opt candidaţi, care au vrut să se facă ofiţeri de poliţie, au fost respinşi.

Al doilea pe ţară la Jandarmi

La arma Jandarmi au fost admişi cinci tineri din Sălaj. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Vlad Câmpian, care a intrat al doilea cu 9,10. Cu note bune au intrat şi Ionuţ Bene (8,20), Sergiu Abrudan (8,10), Rareş Latiş (8,00) şi Flaviu Jurcan. Ceilalţi 12 candidaţi din judeţ care s-au pregătit să devină jandarmi au fost respinşi.

La Facultatea de Pompieri au intrat anul acesta patru candidaţi din Sălaj: Felix Gui (9,50), Dorin Pop (9,50), Vlad Ardelean (9,00) şi Cosmin Todoran (8,50). Vlad Ardelan a renunţat, însă, la locul său.

Primul la două facultăţi militare

An foarte bun şi pentru candidaţii care au ales una dintre cele mai grele instituţii de profil: Academia de Tehnică Militară. Nu mai puţin de patru absolvenţi de liceu din Sălaj au fost admişi acolo. Este vorba despre Vlad Ardelean, admis primul, cu 9,08, la Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice, dar tot primul, cu 8,68, şi la Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament - specializarea Ingineria Aerospaţială, aeronave şi motoare de aviaţie. La prima facultate au mai intrat, din Sălaj, şi Roger Morariu, Ioana Onaca şi Andreea Popiţ.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite