187 de sălăjeni nu au identitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

187 de persoane care locuiesc în judeţul Sălaj nu au acte de identitate. De asemenea, conform datelor existente la Prefectură, aproape 1300 de locuinţe au fost construite fără documente.

„Vorbim, în general, de comunităţi de rromi, din localităţile Pustă Vale, Ileanda, Valea Miţii, Dragu, Derşida”, explică Alexandru Vegh, prefectul judeţului.

Vegh a mai precizat că Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj a solicitat, tuturor primăriilor din judeţ, luarea măsurilor necesare pentru reglementarea tuturor situaţiilor existente pe raza comunei, cu atenţie mărită pentru  populaţia de etnie rromă, în cea ce priveşte clarificarea situaţiei locative a persoanelor şi eliberarea actelor de identitate, precum şi înscrierea adresei în acestea pentru cetăţenii care au împlinit vârsta de 14 ani, şi eliberarea certificatelor de stare civilă, unde este cazul.

“Din baza de date existentă la Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj s-au identificat un număr de 1.286 case fără documente de proprietate şi un număr de 187 persoane fără acte de identitate. Avem nevoie de clarificarea situaţiei acestor persoane, deoarece în acest an va fi realizat un recensământ al populaţiei şi locuinţelor”, mai spune Vegh.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite