168 de sălăjeni „plimbăreţi“ au rămas fără pensie de boală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu au fost găsiţi acasă la un control al Casei de Pensii, 168 de sălăjeni au rămas fără pensiile de invaliditate. Doi dintre ei au rămas definitiv fără pensie, iar la 166 au fost suspendate temporar.

168 de sălăjeni şi-au piedut, definitiv sau temporar, pensia de boală după ce în cursul lunii septembrie ei au fost reexpertizaţi de comisia din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sălaj. Potrivit directorului adjunct Florian But, reexpertizarea lor s-a impus deoarce ei n-au fost găsiţi la domiciliu la controlul efectuat în luna iulie, la dispoziţia Casei Naţionale de Pensii. La 166 dintre pensionarii reevaluaţi li s-a suspendat temporar pensia de boală, până la finalizarea controalelor medicale, iar doi au rămas definitiv fără pensie.
În privinţa medicilor care eliberează documentele în baza cărora se acordă pensia de boală, Florian But spune că principala responsabilitate revine medicilor specialişti, care emit aceste documente, şi nu medicului din comisia de expertiză, care doar încadrează persoana, în funcţie de ce scrie în acele documente, înr-un grad de handicap. Asta în contextul în care Guvernul a emis un act prin care medicii care îşi pun semnătura pe dosare ilegale de pensie de boală îşi vor pierde dreptul de practică.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite