11 unităţi de învăţământ au rămas de săptămâna aceasta fără director

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De săptămâna aceasta, 11 şcoli şi grădiniţe din judeţ nu mai au director, secretariat şi contabilitate, pentru că şi-au pierdut statutul de persoanlitate juridică din cauza numărului pea mic de elevi. Alte patru unităţi au fost desfiinţate din acelaşi motiv: scăderea drastică a populaţiei şcolare.

De la 1 septembrie, 11 unităţi de învăţământ din Sălaj şi-au pierdut persoanlitatea juridică, ceea ce înseamnaă că ele nu mai au de acum nici directori, dar nici servicii de secretariat şi contabilitate. Inspectorul şcolar general Ioan Abrudan justifică această situaţie prin faptul că aceste unităţi nu mai îndeplinesc condiţiile care, potrivit legii, le-ar permite să aibă acest statul. Este vorba, mai exact, despre numărul minim de 300 de elevi necesari unei şcoli pentru a avea personalitate juridică, respectiv 200 de copii - în cazul grădiniţelor.

Cele 11 unităţi sunt Şcoala Derşida, Şcoala Ady Endre Lompirt, Şcoala Valcău de Sus, grădiniţele nr.4 Zalău, nr.5 Zalău, , nr.1 Şimleu Silvaniei, nr. 2 şi nr.3 din Jibou, nr.1 din Cehu Silvaniei şi Centrul pentru Educaţie Incluzivă "Speranţa".

Tot de la 1 septembrie, patru unitţi au fost desfiinţate din cauza numărului prea mic de copii. Este vorba despre şcolile primare din Mălădia, Lazuri şi Cernuc şi Grădiniţa nr.1 din Pustă Vale. Se reînfiinţează, însă, cu aceeaşi dată, Şcoala cu clasele I-IV Hăşmaş şi grădiniţa din aceeaşi localitate.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite