Au venit din străinătate pentru a protesta faţă de exploatărea gazelor de şist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul a cuprins persoane de toate vârstele (Sursa: odv.ro)
Grupul a cuprins persoane de toate vârstele (Sursa: odv.ro)

Bârlădeni nu se dezic şi continuă protestele faţă de companai americană Chevron, cea care intenţionează să exploateze gaze de şist în zonă.

Ieri, pentru câteva ore, un grup format din 10 persoane de toate vârstele a ţinut să îşi arate supărarea faţă de intenţia celor de la Chevron, dar mai ales faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor locale, care întârzie să apară în ciuda  în urma protestelor ample care au avut loc în oraşul rulmenţilor şi în ţară faţă de tot ceea ce înseamnă exploatărea gazelor de şist.

Interesant este că printre protestatarii de ieri, cei mai mulţi sunt localnici care muncesc peste hotare şi care au dorit să profite de concediul petrecut în ţară şi să participe la această acţiune.

Fiecare dintre ei purtau tricouri albe pe care erau inscripţionate mesaje de genul: „Opriţi exploatarea gazelor de şist", „Viaţa are valoare! Banii sunt doar hârtie!" şi „Apă+viaţă".

Grupul de protestatari a înaintat şi câte un memoriu primarului municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, dar şi parlamentarilor Adrian Solomon şi Vasile Pintilie.

Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile (GISC) din Bârlad intenţionează să organizeze pe data de 7 septemebrie, de la ora 19:30, un marş amplu de protest la care sunt aşteptate câteva mii de persoane.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite