Peste 1.700 de vasluieni au vizitat unităţile de pompieri din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii vasluieni au organizat „Ziua Porţilor Deschise“
Pompierii vasluieni au organizat „Ziua Porţilor Deschise“

În acest an, „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale" a fost marcată printr-o serie de activităţi preventive organizate de cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt" al judeţului Vaslui. Peste 1700 de vasluieni, dintre care 950 de elevi şi cadre didactice au participat la diversele activităţi organizate cu ocazia acestui eveniment.

În subunităţile de pompieri din Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti a fost organizată „Ziua porţilor deschise". Copiii şi adolescenţii au putut vedea, pe lângă tehnica şi accesoriile cu care pompierii intervin în cazul producerii unor dezastre, şi demonstraţii ale salvatorilor. Expoziţia a fost organizată pe ateliere în care au fost expuse echipamente din domeniul pirotehnic, C.B.R.N., descarcerării şi medicinei de urgenţă.

De asemenea, la Centrul de Informare şi Pregătire în domeniul Situaţiilor de Urgenţă, precum şi în cele trei puncte de informare din Bârlad, Huşi şi Negreşti, cadrele Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat activităţi preventive care au avut ca subiect prevenirea riscului dezastrelor naturale.

„Toate aceste activităţi desfăşurate de pompierii vasluieni au avut rolul de a conştientiza şi sensibiliza populaţia şi mai ales să o pregătească pentru astfel de situaţii", ne-a declarat Alina Poiană, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

De asemenea, la punctele de informare mobile amplasate în municipiile judeţului, 780 de trecători au primit informaţii utile precum şi 2.200 de pliante şi broşuri pe diferite tipuri  de riscuri.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite