13 vasluieni şi-au pierdut dreptul de a mai vâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate armele şi muniţia vor trebui predate unui armurier autorizat
Toate armele şi muniţia vor trebui predate unui armurier autorizat

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Vaslui au luat măsura anulării dreptului de port şi folosire a armelor letale pentru 13 persoane, membrii vânători, care nu s-au prezentat până la împlinirea termenului prevăzut de lege pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă.

Potrivit legii privind regimul armelor şi al muniţiilor prevede faptul că permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

„Această măsură a fost comunicată în scris titularilor, fapt pentru care aceştia sunt obligaţi ca în termen de 10 zile de la data luării la cunoştinţă a măsurii anulării dreptului de port şi folosire a armelor letale, să facă dovada faptului că au depus armele şi întreaga cantitate de muniţie deţinută la un armurier autorizat, nerespectarea acestei obligaţii constituind infracţiune", ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. 

Nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Poliţiştii mai recomandă posesorilor de permis de armă a cărui valabilitate expiră în acest an să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui pentru prelungirea valabilităţii acestui act.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite