Peste 500 de vasluieni sancţionaţi din cauza centurei de siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la rutieră pot fi văzuţi zilnic în trafic
Poliţiştii de la rutieră pot fi văzuţi zilnic în trafic

Vasluienilor nu le pasă de viaţa lor sau a celor din jur, cel puţin asta reiese din ultima acţiune tematică efectuată de poliţiştii de la rutieră care au descoperit în doar 5 zile nu mai puţin de 550 de şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Acţiunea poliţiştilor a făcut parte dintr-o serie de activităţi menite să conştientizeze populaţia asupra riscului la care se supun cei care nu folosesc centura de siguranţă.

Toţi cei prinşi că circulau fără a purta centura au fost sancţionaţi, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la suma de 56.000 de lei.

Studiile au demonstrat că prin neutilizarea centurilor de siguranţă se măreşte semnificativ riscul de a fi ucis sau grav rănit în cazul unei coliziuni. Mii de vieţi ar putea fi salvate dacă toţi ocupanţii autovehiculelor ar folosi centura de siguranţă.

Poliţia rutieră recomandă ca, înainte de punerea în mişcare a autovehiculului, conducătorul auto să procedeze la cuplarea centurii de siguranţă, aceasta fiind o obligaţie, lucru valabil şi pentru pasagerii autovehiculului, inclusiv pentru copii, care trebuie să fie aşezaţi în dispozitive de retenţie omologate.

Potrivit legislaţiei în vigoare, conducătorii de autovehicule şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă omologate trebuie să le poarte pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, atât în localităţii cât şi în afara acestora. Nerespectarea acestei  prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni  (2-3 puncte amendă) şi 2 puncte de penalizare pentru conducătorul de autovehicul.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite