Incredibil! O vasluiancă decedată i-a creat numai probleme surorii ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Curte
Luminiţa Curte

O buzoiancă de 29 de ani care, deşi trăieşte şi este sănătoasă tun, figurează în acte ca fiind decedată. Descoperirea a fost făcută de poliţiştii locali din Buzău care, la o verificare de rutină, au constatat că au în față o femeie pe numele căreia în noiembrie 2011 a fost emis un certificat de deces. S-a aflat ulterior că buzoianca avea o clonă, cu același CNP, în județul Vaslui, care între timp a murit.

Luminiţa Curte s-a născut în 1983 şi a fost ultima din cele şapte surori. Și-a petrecut adolescența într-un centru de plasament, abandonată de mică. Noaptea trecută a fost oprită de poliţiştii locali care au avut surpriza să constate, la verificarea în evidența informatizată, că datele din cartea de identitate a acesteia aparțineau unei femei care a decedat anul trecut. „Am oprit-o pentru verificări şi când am cerut în dispecerat datele ni s-a spus că este declarată decedată de către autorităţile din municipiul Huşi", a declarat inspector Sorin Trifan, de la Poliţia Locală Buzău.

Femeia a fost uimită să afle că figurează ca decedată şi bănuieşte că este vorba despre o greşeală făcută de mama ei în urmă cu peste 20 de ani. „Mama a dus-o pe soră-mea mai mare la un cămin din Huși. Eu nu am știut că a folosit actele mele ca să o interneze și am aflat abia acum. Sora mea a murit anul trecut și a înmormântat-o pe datele mele și certificatul meu. Acum, eu sunt moartă în acte dar sunt vie și nu mai am niciun drept", spune Luminița Curte.

Şi pentru autorități este un mister cum a ajuns femeia să fie declarată decedată. Ei bănuiesc că la mijloc este o confuzie creată din cauza unei greşeli a mamei de a-și fi internat două fete în centre de plasament diferite, Buzău și Huși, utilizând același certificat de naștere. „În anul 1983 s-au născut două persoane iar mama a declarat doar una dintre ele. Cele două fete au fost internate în centre de plasament diferite, unul în Buzău iar celălalt în Huși, în baza acelorași date de stare civilă. Mai târziu le-au fost eliberate buletine, cu date identice numai poza fiind diferită. Practic, cele două persoane au trait peste două decenii pe aceeași identitate", a precizat Adrian Tănase, şeful Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Buzău.

În cazul Luminiței Curte, s-a început procedura de înregistrare tardivă, urmând ca după finalizarea procesului femeia să îşi facă şi buletin.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite