O treime din unităţile de învăţământ nu au autorizaţiei sanitară de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar câteva zile înainte de stratul unui nou an școlar, o treime din unităţile de învăţământ din judeţul Vaslui nu au autorizaţiei sanitară de funcţionare pentru noul an şcolar, principalele deficienţe fiind vechimea clădirilor şi lipsa apei potabile.

Aproape 300 de unităţi de învăţământ, din cele 860, din judeţul Vaslui nu au viza Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) pentru desfăşurarea activităţii, ceea ce înseamnă că vor în ilegalitate.

În majoritatea cazurilor, şcolile şi grădiniţele respective funcţionează în clădiri vechi, insalubre, cu pereții scorojiți, cu tavane care stau să cadă, unde nu există apă curentă, iar grupurile sanitare se află în exteriorul unităţilor de învăţământ.

 „Primarii nici măcar nu mai au curajul să solicite autorizaţii sanitare pentru că ar trebui să-şi asume răspunderea atunci când ne solicită nouă avizul de funcţionare precum că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de lege. Desigur, pe lângă probleme majore, cum ar fi lipsa apei curente şi clădiri neigienizate, aceste unităţi de învăţământ neautorizate sanitar nu au cubajul necesar de aer pentru elevi şi au un iluminat necorespunzător în sălile de curs", a declarat directorul DSP, Mihaela Vlada.

Autorităţile sanitare vasluiene au respins, până acum, 12 cereri din partea primarilor, care solicită, pe propria răspundere, autorizaţie sanitară de funcţionare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite