Cum îşi tratează medicii vasluieni pacienţii: „Şi-au bătut joc de soţul meu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Florescu a arătat certificatul medical al soţului
Rodica Florescu a arătat certificatul medical al soţului

Rodica Florescu, o femeie de 54 de ani din localitatea Zăpodeni a trăit, ieri, clipe de coşmar alături de soţul ei, bolnav de cancer în ultima fază.

La cum se comportă unii dintre medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui nici nu-ţi mai vine să te îmbolnăveşti, dar din păcate nu poţi alege într-o astfel de situaţie. O astfel de dramă au păţit şi soţii Constantin şi Rodica Florescu, doi oameni simpli care şi-au căutat dreptatea la presă.

Constantin Florescu, în vârstă de 59 de ani, nu mai are mult de trăit, el fiind diagnosticat cu cancer în ultima fază. După mai multe internări pe la spitalele din ţară, pe data de 8 februarie 2012 a ajuns la secţia de oncologie a spitalului vasluian. După 10 zile, medicii de aici au decis să îl trimită acasă, deoarece, spun ei, nu mai au cum să-l ajute. Oarecum resemnată, soţia bolnavului a acceptat şi decizia doctorilor, numai că, imediat după ce a primit biletul de externare s-a trezit că atât ea, cât şi şoţul ei au rămas ai nimănui.

„L-au dat afară ca pe un câine"

Femeia susţine că, externarea s-a făcut în jurul orei 11:00 şi, deşi a cerut ajutor, deoarece nu avea cum şi cu ce să îşi transporte bărbatul acasă, nimeni nu a vrut să îi dea un răspuns nici până la opra 17:00. „Mi l-au dat ca şi cum au scăpat de un chin. Ceva de genul: <<Ia-l şi pleacă>>. L-au dat afară ca pe un câine. I-am rugat să îl mai ţină, poate se mai poate face ceva, dar nu am avut cu cine să vorbesc. A venit doamna doctor Cristina Pîrău şi mi-a spus fără nicio remuşcare că nu mai are ce să îi facă. Bun, dar nu a venit un infirmier să îl ducă cu un scaun cu rotile până jos, nimeni nu m-a ajutat cu nimic!", ne-a spus cu lacrimi în ochi Rodica Florescu.

Ce spune legea

Potrivit protocolului, bolnavilor cronici şi care nu se pot deplasa trebuie să li e asigure transportul de la unitatea spitalicească la domiciliu, însă nimeni de la spitalul vasluian nu a solicitat o ambulnaţă. „Nu am primit decât o singură solicitare entru un pacient din Oprişiţa. Oricum, nu înţeleg de ce se fac externări în perioada asta, deoarece ultimul ordin al ministrului spune clar să se evite externările din cauza vremii. Noi căutăm acum să facem faţă solicitărilor, mai ales urgenţelor", a declarat Aurora Popa, directorul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui, variantă confirmată şi de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP): „Potrivit protocolului, cei de la spital aveau obligaţia de a suna la ambulanţă şi de a-i asigura transportul bolnavului. Că nu se poate în această perioadă, e altă poveste. Cu atât mai mult, nu trebuia să îi facă externarea şi să îl mai ţină la spital", ne-au declarat reprezentanţii DSP Vaslui.

Noroc de presă şi de directorul medical

Situaţia în care a ajuns a determinat-o pe Rodica Florscu să apeleze la presă. Aşa a ajuns povestea şi la urechile noastre şi, doar după o discuţie cu directorul medical al spitalului vasluian, situaţia s-a rezolvat. „Ne cerem scuze pentru această situaţie mai puţin plăcută. Pacientul a rămas internat în spital, urmând a se lua alte decizii la începutul săptămânii viitoare", ne-a declarat Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite