Peste 2,5 tone de cereale confiscate la Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un buzoian s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii vasluiei au descoperit că transporta cereale fără a deține documente legale de proveniență.

Ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad au efectuat un control la o autoutilitară condusă de A.Dafin, în vârstă de 33 ani, domiciliat în comuna Vipereşti, judeţul Buzău. Conform documentelor prezentate, bărbatul transporta 1.400 kg porumb boabe, cantitate achiziţionată în numele unei societăţi comerciale din judeţul Braşov de la persoane fizice menţionate într-un borderou de achiziţie.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au verificat  datele din documentele prezentate, constatând că persoanele menţionate ca furnizori nu figurează în baza de date privind evidenţa populaţiei.

De asemenea, în urma inventarierii cantităţii de cereale transportate, poliţiştii au constatat faptul că în autoutilitară erau transportate 2.260 kg porumb boabe şi 560 kg grâu.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a bărbatului în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. De asemenea, produsele agricole au fost ridicate în vederea confiscării, în condiţiile în care borderoul de achiziţie prezentat nu îndeplinea condiţiile de document justificativ pentru însoţirea mărfurilor", ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al inspectoratului de Poliție al județului Vaslui.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite