O nouă amânare în dosarul în care fostul subprefect, Sergiu Marian, este acuzat că a prejudiciat statul cu aproape 300.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul subprefect, Sergiu Marian, s-a prezentat în faţa instanţei
Fostul subprefect, Sergiu Marian, s-a prezentat în faţa instanţei

Cu toate că s-a prezentat la termenul de astăzi, fostul subprefect de Vaslui, Sergiu Marian, a obţinut o nouă amânare în dosarul în care este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că a scos din patrimoniul statului a 21 de hectare, producând o pagubă de 228.000 de lei.

Dacă până acum a reuşit să obţină trei amânări, la termenul de astăzi, magistraţii Tribunalului Vaslui au decis să mai amâne o dată pentru data de 21 decembrie, dosarul în Sergiu Marian este acuzat de luare de mită, instigare la fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

La termenul trecut, cel din 26 octombrie, fostul subprefect a fost somat de judecători să se prezinte la proces, pe numele său find eliberat un mandat de aducere în sala de judecată.

Astăzi, instanţa a hotărât să mai amâne o dată procesul, deoarece, nici de această dată avocatul angajat de Sergiu Marian nu s-a putut prezenta în faţa magistraţilor. De asemenea, un alt motiv pentru care s-a luat această decizie a fost şi lipsa procurorului la acest termen.

Fostul subprefect al judeţului Vaslui  este cercetat de DNA alături de Mihai Hudum, inginer în cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Vaslui şi membru al Comisiei Judeţene de Fond Funciar și Daniel Prunilă, fostul director de la Oficiul Judeţean de Cadastru. Cei trei sunt acuzaţi că, în anul 2007, au conceput un plan potrivit căruia mai multe terenuri din patrimonial statului urmau să fie scoase din patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Vaslui şi retrocedate unor persoane cu care urma să încheie ulterior contracte de vânzare-cumpărare.

Vezi aici rechizitoriul procurorilor DNA

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite