O parte din șpăgarii din„Lotul Albița“ vor să revină la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la Tribunalul Vaslui, a avut loc un nou termen de judecată în dosarul în care cei 47 de polițiști de frontieră din „Lotul Albița" sunt acuzați de  luare de mită și constituirea unui grup infracțional.

Șase dintre polițiștii de frontieră care fac parte din „Lotul Albița" au cerut, din nou, magistraților vasluieni să li se reidice interdicția de a profesa ca polițiști de frontieră. Această măsură fusese dispusă de instanțele din capitală, care au decis să înlocuiască arestarea lor preventivă cu interdicția de a nu părăsi țara și, implicit, de anu profesa. Avocații și-au susținut pledoariile motivând că ceilalți 41 de colegi ai acestora sunt puși la dispoziția Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF), ceea ce înseamnă că salariu. De asemenea, unii dintre apărători au invocate și motive umanitare, dând exemplu pe unul dintre polițiștii de frontieră, tatăl a doi copii, care trăiește doar din salariu de 600 de lei al soției.

A rămas în pronunțare

Un alt aspect discutat la termenul de ieri a fost cel legat de competența instanței de judecată. La fel ca și la termenul trecut, procurorii DNA au cerut magistraților vasluieni declinarea dosarului și le-au solicitat acestora să lase Înalta Curte de Casație și Justiție să decidă care instanță este competentă pentru judecarea celor 47 de polițiști de frontieră. Atât cererile legate de ridicarea interdicțiilor celor șase inculpați, cât și solicitarea procurorilor, au intrat în pronunțare, urmând ca în cursul zilei de mâine judecătorii Tribunalului Vaslui să dea sentințele.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite