În şcolile vasluiene este frig din cauza ISJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Ursanu, inspector şcolar general adjunct IŞJ Vaslui
Vasile Ursanu, inspector şcolar general adjunct IŞJ Vaslui

Informaţiile apărute în presă zilele trecute cum că mai multe şcoli nu pot aisgura căldura elevilor din cauza lipsei de combustibil sau lemne au fost dezminţite de primarii localităţilor respective.

Într-adevăr, mai sunt elevi care îngheaţă la ore de frig, dar nu din cauză că nu sunt lemne sau combustibil, ci din cauză că nu există un om de serviciu care să le poată asigura copiilor acest comfort. Vasile Ursanu, adjunctul inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, afirma zilele trecute că în comunele Voineşti sau Perieni, de exemplu, nu există nici un lemn de pus pe foc. El a mai dat şi exemplul comunelor Gârceni sau Ghergheşti care ar fi în aceeaşi situaţie.

De fapt, în aceste localităţi, singura problemă ar fi cea a unui om de serviciu, care ar trtebui să fie angajat de ISJ şi care să poată să pună lemne pe foc în sălile de curs.

Noi am achiziţionat pentru sezonul rece din acest an peste 120 de metri cubi de lemne. Nu există şcoală care să nu aibă asigurată cantitatea de lemne necesară pentru această iarnă. Nu înţeleg de unde a apărut această informaţie că noi am avea probleme cu lemnele. Am luat pe datorie o parte din cantitate. Din 360 de milioane de lei vechi, mai avem de achitat 262 de milioane, bani pe care îi vom plăti în acest an", a declarat, Mircea Scutelnicu, primarul din Gârceni.

În acest moment, o parte din primăriile mai sus menţionate au apelat la oamenii care primesc ajutor social pentru a încălzi sălile de clasă ale elevilor.

Deşi am încercat să aflăm şi care este părerea lui Vasile Ursanu, acesta nu a binevoit să răspundă la telefon.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite