Cum îl şantaja Sorin Blejnar pe şeful Vămii Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF mai apare într-o interceptare în care îl şantaja pe şeful Vămii Albiţa, Emil Bordeianu. Acesta se afla în Bucureşti şi avea o problemă cu comisionarii din vama vasluiană care nu mai vroiau să presteze gratuit. Interceptarea se află în dosarul lui Blejnar de la Tribunalul Braşov şi a fost obţinută de money.ro.

Blejnar: Deci, domnu şef, dvs. sunteţi şeful Vămii Albiţa?

Bordeianu: Da.

Blejnar: Dacă dvs. nu aveţi atâta autoritate asupra unor nemernici de comisionari care pentru statul român sau pentru cetăţenii moldoveni... dacă e o problemă naţională de a dona 20-30 de tiruri pe zi, iar ei ne cer bani pentru chestia asta. Înseamnă că dvs. va trebui foarte clar să vă regândiţi strategia acolo. Să îmi faceţi o hârtie prin care să îmi propuneţi să rămână unul singur. Câţi comisionari vamali aveţi acolo?

Bordeianu: Dacă îmi permiteţi, deci din cei 4 comisionari vamali, cei 3 care sunt români, au acceptat, schenker, romtransu, a zis că neamţu le-a dat telefon şi n-au vrut nici până acum. Cel puţin în prima zi...am zis, domnilor, acolo e premierul Filat, aşteaptă cu televiziunea. Vă rog io frumos. Ceilalţi 3 au acceptat şi merg în continuare. Dar cu rugăminte. Au zis domne sunt aproape 1000 de tiruri...eu am şi eu contractanţii mei care au operaţiuni de tranzit.

 Blejnar: Vă rog să gestionaţi situaţia, întâlniţi-vă şi cu dl. Comăniţă şi găsiţi o rezolvare. De 6 sau 7 luni de cînd sunteţi şef acolo asta e o problemă pentru ţară, pe care dvs trebuie să o rezolvaţi, sincer că de ea depinde inclusiv menţinerea dvs încă acolo.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite