O salată de trufandale îi costă pe vasluieni cât un kilogram de carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii au mai scumpit legumele de primăvară
Comercianţii au mai scumpit legumele de primăvară

Piaţa Traian din Vaslui a fost asaltată de trufandalele de primăvară. Din păcate, numărul producătorilor care vând legume de primăvară este cu mult mai mic decât cel al comercianţilor, ceea ce nu face altceva decât să menţină un preţ ridicat.

Gică Niţă este unul dintre puţinii producători din Piaţa Traian care are la vânzare legume din propria ogradă. Cu toate acestea, el recunoaşte că a mai mărit preţurile cu 50 de bani din cauza iernii foarte grele, dar şi a comercianţilor care fac legea în piaţă.

„A fost o iarnă lungă şi grea. Zăpada mi-a distrus o seră, iar acum încerc să mai scot nişte bani din ce mi-a rămas. Nu mai zic de comercianţii care cumpără de la depozite en-gross şi ţin un preţ ridicat. Nu am ce face din cauza lor", ne-a spus nenea Niţă.



Binenţeles că nu au întârziat să apară nici primii clienţi care vor să cureţe stomacul şi cu salate, mai ales că acum este şi post.

„Ştiu că e scump, dar vreau neapărat să mănânc salată. Prefer să iau totul de la piaţă, deoarece sunt produse autohtone, naturale, decât să îmi fac astfel de cumpărături din supermarket. Eu sper să mai scadă preţurile peste vreo două săptămâni", ne-a spus Dana Lungu, o vasluiancă ieşită la cumpărături.

Legume mai scumpe în Piaţa Traian

Pieţarii din Vaslui îşi vor vinde zarzavaturile şi fructele la mall

Listă de preţuri în Piața Centrală:

-         legătură ceapă verde: 1,5 - 2,5 lei/legătura

-         legătură pătrunjel, mărar  - 1 leu/legătura

-         salată verde: 2 - 4 lei/bucata

-         ridichi: 1,5 - 2  lei/legătura sau 12 lei/kg

-         spanac: 2-2,5 lei/legătura sau 12 - 15 lei/kg

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite