A fugit de acasă sau a fost răpită? Familia unei adolescente din Vaslui a ajuns la disperare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Pascal este aşteptată acasă de părinţii şi frăţiorii ei
Mihaela Pascal este aşteptată acasă de părinţii şi frăţiorii ei

Disperare în sânul unei familii din localitatea vasluiană Plopoasa. Părinţii Mihaelei Pascal, o adolescentă  de 17 ani, plâng în fiecare zi după ce odrasla lor a dispărut de acasă şi nu s-a mai întors. Ei cred că fata a ajuns pe mâna unui cumnat de-a lor care ar obliga-o pe tânără să se prositueze.

Cu lacrimi în ochi, mama povesteşte că în dimineaţa zilei de 11 octombrie s-a trezit cu un bilet lăsat de fata ei prin care tânăra a anunţat-o că a plecat să se mărite şi nu vrea să se mai întoarcă. De atunci nu este zi în care femeia să nu se uite de-a lungul drumului în speranţa că, totuşi, odrasla va reveni lângă ea şi cei 5 fraţi ai ei.

Părinţii cred că, de fapt, la mijloc ar fi un cumnat de-al tatălui adolescentei, pe nume Silviu Benzar, cu care fata s-a cunoscut anul trecut, în Spania, atunci când şi-a vizitat mătuşa. Ei cred că acel bărbat ar şantaja-o după ce a păcălit-o să întreţină relaţii sexuale cu el, iar acum ar fi convins-o să vină la el pentru a o oblige să se prositueze.

„Anul trecut, sora mea care trăieşte în concubinaj cu acest Benzar m-a rugat să o las pe Mihaela să vină la ea, în Spania, să aibă grijă de copilul ei.  După un timp, fata m-a sunat şi mi-a spus că acel Benzar are probleme cu poliţia, moment în care i-am zis să vină acasă cât mai repede. Atunci mi-am dat seama că ceva nu e în regulă. La o săptămână m-a sunat din nou să îmi spună să nu îmi fac probleme deoarece ea este bine. Chiar la câteva zile după ce a dispărut am primit un telefon anonim de la un bărbat care a spus că este un fost cumnat de-al acestui Benzar şi care m-a atenţionat că fata mea va ajunge să facă trotuarul", ne-a spus cu lacrimi în ochi Costel Pascal, tatăl adolescentei.

Benzar este un proxenet?

Familia Mihaelei spune despre acest Silviu Benzar că este de loc din Ploieşti şi că nici acolo nu ar avea o reputaţie prea bună. Mama fetei este disperată şi se teme ca fata ei să nu ajungă în străinătate să se prostitueze, deoarece pe 31 octombrie urmează să devină majoră.

„Eu cred că a luat-o de pe acum ca să poată să îi facă paşaport şi să o ducă în străinătate să se prostitueze. Cică e mare peşte prin Spania. Din păcate, nimeni nu vrea sau nu ştie să ne spună cu ce se ocupă el acolo. Şi cumnatei mele îi este frică să vorbească. Nu ştiu ce se întâmplă, dar sunt sigură că o şantajează, o ameninţă. Nu vreau altceva decât să vină acasă. Mi-e frică să nu se întâmple ceva cu ea", ne-a mărturisit şi Ioana Pascal, mama Mihaelei.

Răpitorul mai vrea fete

Varianta părinţilor Mihaelei este confirmată şi de una din prietenele fetei care povesteşte că amica ei a sunat-o propunându-i să vină la ea, deoarece un aşa zis patron ar mai avea nevoie de zece fete.

„Ultima oară când am vorbit cu ea a fost săptămâna trecută. M-a sunat de pe un număr ascuns şi mi-a propus să vin şi eu la ea, deoarece peştele ei ar mai avea nevoie de zece fete. Nu mi-a zis unde este, deoarece i-am refuzat oferta", ne-a spus Mona, o prietenă de-a Mihaelei.

În urma sesizării făcute de către cei doi părinţi la Poliţie, oamenii legii au început căutările. Mihaela Pascal este dată în urmărire generalăşi oricine poate da detalii despre ea este rugat să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau să sune la 112.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite