După trei ani de procese, Adrian Porumboiu a câştigat războiul cu statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferenţa Guvernului şi a Ministerului Agriculturii faţă de problemele producătorilor agricoli din România i-a determinat pe aceştia din urmă să îşi ceară dreptatea în instanţă şi au câştigat. Printre agricultorii care s-au războit cu statul se numără şi Adrian Porumboiu, patronul grupului de firme „Racova Com Agro Pan".

Conflictul dintre fermieri şi Ministerul Agriculuturii a pornit în anul 2009, atunci când seceta a pus stăpânire pe România şi a distrus aproape toată producţia agricolă din acel an.

Deşi s-au făcut nenumărate solicitări atât către mnister, cât şi căre Guvern de a declara unele zone ca fiind calamitate, aşa cum spune şi legea, instituţiile statului s-au făcut că nu văd acest lucru, ajutând firmele de asigurări să nu plătească despăgubiri celor afectaţi de secetă.

„În anul 2009 am avut pierderi foarte mari din cauza secetei, dar Ministerul Agriculutrii nu a catadicsit să emită o hotărâre prin care să stabilească nivelul sumelor pentru despăgubiri. Am dat în judecată şi ministerul şi Guvernul şi, după ani şi ani de procese, Curtea Supremă a dat sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care ni se recunoaşte aceste drepturi", a declarat Porumboiu.

„Daţi statul în judecată!"

Omul de afaceri vasluian susţine că agricultorii nu au fost despăgubiţi din cauza firmelor de asigurări, care au făcut tot posibilul să fugă din faţa plăţilor, deşi aveau contracte încheiate cu agricultorii.

„Au fost nişe lucruri extrem de urâte pentru producătorii agricoli. Firmele de asigurări au avut un lobby mai puternic decât noi, agricultorii. Sunt lucruri ciudate care se întâmplă în ţara asta. Nimeni nu se gândeşte că tot noi suferim dacă nu avem producţie. Acum am ajuns iar într-o situaţie de calamitate, alături de judeţul Iaşi şi o parte din Galaţi. Sunt curios ce se va întâmpla de data aceasta şi dacă ne va asculta cineva. Dacă nu se va întâmpla aşa, sfătui pe toţi fermierii să îmi urmeze exemplul şi să dea statul în judecată", a mai spus Porumboiu.

Adrian Porumboiu a fost prezent, ieri, la o întâlnire între autorităţile judeţene din Vaslui şi oamenii de afaceri din judeţ, pentru a se afla care sunt problemele cu care se confruntă aceştia din urmă, dar şi pentru a se găsi soluţii de rezolvare ale acestora.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite