Un elev a fost prins fumând etnobotanice în baia liceului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul le-a spus medicilor că a fumat o țigară (Arhivă)
Tânărul le-a spus medicilor că a fumat o țigară (Arhivă)

Un tânăr de 17 ani, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza" Bârlad, a ajuns ieri la spital după ce s-a intoxicat cu etnobotanice.

Incidentul s-a petrecut dimineață, în jurul orei 10.30, când adolescentul ar fi trebuit să fie la ore. Acesta se învoise motivând că îi este foarte rău și a cerut să plece acasă. Imediat în pauza următoare el a fost găsit de colegi în baie manifestându-se violent. Anunțați de ceilalți elevi, profesorul de serviciu și restul cadrelor didactice care au intervenit au crezut, inițial, că este vorba despre o criză de epilepsie, însă și-au dat seama că agitația psihomotorie are o altă cauză.

 „Elevul are trecut absent în catalog. A fost găsit de profesoara de serviciu care a și sunat la 112. Ea a fost cea care a bănuit că nu este vorba despre o criză de epilepsie pentru că a mai văzut copii cu așa ceva și nu prea erau asemănări. Acest elev este mediocru la învățătură dar nu ne-a făcut până acum nicio problemă", a declarat Mihaela Ilie, directorul adjunct al liceului.

Nu e la prima abatere

 Unii profesori bănuiau că acesta se droghează sau consumă alcool. Ei spun că tânărul lipsea tot mai des de la cursuri și că era tot mai neatent la ore. La fața locului a sosit un echipaj al ambulanței care l-a transportat pe adolescent la secția de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman" unde a fost diagnosticat cu „intoxicație cu etnobotanice", diagonistic pe care l-a recunoscut chiar și elevul. Astăzi, el a fost transferat la secția de neuropsihiatrie infantilă.

Tot astăzi, cazul elevului a intrat  și în atenția Consiliului de Administrației al școlii, în cadrul căruia se va discuta ce sancțiune va primi acesta. Potrivit regulamentului școlar acesta riscă să se aleagă cu nota scăzută la purtare sau să fie mutat disciplinar la o altă unitate de învățământ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite