Din cauza primăriței ilegale, CL Tătărăni a fost dat în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Vaslui a dat în judecată Consiliul Local (CL) Tătărăni, după ce fostul viceprimar, Doina Antohi,  a condus ilegal activitate primăriei timp de două săptămâni.

Încăpățânarea Doinei Antohi de a prelua funcția de primar interimar al comunei Tătărăni, funție pe care a preluat-o ilegal, i-a determinat pe reprezentanții Prefecturii Vaslui să dea în judecată consiliul local, după ce membrii acestuia au votat în unanimitate demisia fostului viceprimar din funcție.

Crezând că doar așa poate ocupa fotoliul de primar, Doina Antohi a demonstrat că nu cunoaște legislația, acesta fiind motivul pentru care reprezentanții Guvernului în teritoriu au recurs la instanță.

"Prin această acțiune nu am dorit nimic altceva decât să nu perturbăm activitatea primăriei din Tătărăni. Dacă nu am fi atacat în instanță hotărârea Consiliului Local, ar fi însemnat să atacăm toate actele semnate ilegal de Doina Antohi timp de două săptămâni, documente care și-au produs deja efectul. Fără a cunoaște legea administrației publice locale, femeia a crezut că, odată ce am emis acel ordin al prefectului de preluare a atribuțiilor de primar, s-ar afla în incompatibilitate cu funcția de consilier local", a declarat prefectul județului Vaslui, Levente Csaba Szekely.

 Doina Antohi a preluat atribuțiile de primar, printr-un ordin al prefectului, la sfârșitul lunii iulie, atunci când fostul  edil al comunei a decedat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite