14 primării din Vaslui au dat în judecată Guvernul Ponta: „Ne vrem banii înapoi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huşi
Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huşi

Luni, la Curtea de Apel Iaşi, 14 primării din judeţul Vaslui au dat în judecată Guvernul Ponta şi Ministerul Finanţelor pentru a nu pierde sumele acordate de executivul precedent, în luna aprilie, pentru achitarea unor arierate sau asigurării de cofinanţare a unor proiecte.

În plângerile depuse, cei 14 primari invocă neconstituţionalitatea unui articol din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) 15 din 2012, prin care le sunt retrase sumele respective.

Aceştia au solictat suspendarea aplicării acestei ordonanţe până când instanţa se va pronunţa.

„Vom câştiga în instanţă"

Cum era de aşteptat, cei mai mulţi dintre primarii care au acţionat în instanţă actualul Guvern sunt membri ai Partidului Democrat Liberal (PDL), dar sunt şi edili care susţin sau sunt suţinuţi de această formaţiune politică la alegerile din 10 iunie.

Un astfel de exemplu este actualul primar al Huşului, Ioan Ciupilan, care va candida ca şi independent, cu toate că, iniţial, fusese anunţat oficial pe listele PDL. Atât municipiul Huşi, cât şi oraşul Negreşti , au primit cele mai mari sume de la Guvernul Ungureanu faţă de celelalte primării, respectiv câte 1 milion de lei.

„Dacă ar fi făcut o analiză ar fi aflat dacă aceşti bani au fost cheltuiţi conform destinaţiei. Modul în care au dat ordonanţa nu face decât să conducă la o discriminare între primari. Aceşti bani erau destinaţi pentru cofinanţarea unor proiecte europene. Sunt absolut convins că instanţa de judecată ne va da câştig de cauză, pentru că nu am schimbat destinaţia banilor", a declarat Ioan Ciupilan, primarul Huşului.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite