Un primar instigă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„La Bârlad lumea se duce la teatru, iar la Vaslui scuipă seminţe pe stadion", a spus primarul Bârladului, Constantin Constantinescu, iritat că oraşul reşedinţă de judeţ atrage mai mult „mălai" de la centru decât urbea pe care el o păstoreşte. 

Carevasăzică edilul-şef al Bârladului consideră că bârlădenii sunt prea evoluaţi pentru un judeţ cum este cel în care ne ducem cu toţii traiul. Că la Bârlad e numai pâine şi miere, iar la Vaslui doar seminţe şi bere.

Dând dovadă de o gândire puerilă, Constantinescu s-a apucat să facă declaraţia mai susmenţionată în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la mijlocul acestei săptămâni. Practic, edilul bârlădean pune gaz pe foc la o râcă închipuită care ar exista între locuitorii celor două municipii ale judeţului.

Nu mă interesează care dintre cele două oraşe e mai tare, şi nici pe ce principiu s-ar putea realiza un clasament de genul acesta. Ştiu însă că ambele localităţi se zbat în aceeaşi mocirlă şi că nu vor putea ieşi vreodată din ea atât timp cât unii trag hăis şi alţii cea.

Atât în Vaslui cât şi în Bârlad, încă mai sunt locuitorii care merg pe şleauri pentru a ajunge acasă. Încă mai sunt oameni care merg pe stradă fluierând în căutarea unui loc de muncă sau care ar fi în stare să dea în cap pentru o bucată de pâine.

E ciudat că o astfel de declaraţie iese din gura unui om politic, a unei persoane 'nalte la sfat. În aceste condiţii, ce pretenţii mai putem avea  oare de la omul de rând, puternic influenţat de mentalitatea „să moară capra vecinului"? Omul de rând care ascultă cu interes declaraţiile conducătorilor în speranţa că va auzi soluţii pentru haznaua în care ne aflăm. Şi ce face Constantinescu? Îl instigă să urască. Să invidieze şi să-i privească chiorâş pe cei din jur.

Bravii noştri conducători, cu primarul Bârladului în frunte, se cufundă în nişte probleme închipuite omiţând adevăratele lacune ale comunităţilor pe care le conduc.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite