De frică, poliţiştii de frontieră vasluieni s-au transformat în „turnători“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul este acuzat că a sustras documente clasificate
Poliţistul este acuzat că a sustras documente clasificate

Arestările din „Lotul Albiţa" au avut efectul scontat, iar poliţiştii de frontieră vasluieni s-au transformat, în câteva luni, în cei mai corecţi oameni. Noul slogan la Vama Albiţa este: „Pe-aici nu se dă mită".

De la începutul acestui an, nu a fost săptămână în care un poliţist de frontieră să nu denunţe o persoană care a vrut să îl mituiască. Cifrele arată că numai în primele două luni din 2012, numărul dosarelor de dare de mită ale Poliţiei de Frontieră Vaslui s-a dublat faţă de anul trecut.

Numărul dosarelor penale de dare de mită ale Poliţiei de Frontieră Vaslui s-au dublat faţă de 2011

Tânăr cercetat penal după ce a mituit un poliţist din Vama Albiţa

Ultimul denunţ a avut loc acum câteva zile, iar un cetăţean moldovean, în vârstă de 42 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să mituiască un poliţist de frontieră cu 20 de euro. Oamenii legii împreună cu vameşii au descoperit că bărbatul transporta mai mulţi arbuşti ornamentali pentru care nu deţinea documente fitosanitare.

Când a fost inormat că nu i se poate permite accesul în România, basarabeanul a încercat să îl convingă pe poliţistul de frontieră aflat la control să fie lăsat să intre în ţara noastră, oferindu-i, în acelaşi timp, o bancnotă de 20 de euro.

50 euro mită refuzată de un poliţist de frontieră

Poliţistul a raportat fapta şefilor ierarhici care, la rândul lor, au anunţat Direcţia Generală Anticorupţie.

„În timpul cercetărilor efectuate de ofiţeii anticorupţie, persoana în cauză a recunoscut că a oferit suma de 20 de euro poliţistului de frontieră aflat la control, iar acesta s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate de procurorii Parchetului d epe lângă Tribunalul Vaslui", ne-a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Sectorului Teritorial al Poliţiei de frontieră Vaslui.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din oraş.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite