În plină caniculă, vasluienii au rămas fără apă la robinete UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii de la Goscom lucrează pentru remedierea defecţiunii
Muncitorii de la Goscom lucrează pentru remedierea defecţiunii

Cei aproximativ 70.000 de locuitori ai municipiului Vaslui au rămas, miercuri dimineaţă, fără apă la robinete din cauza unei defecţiuni la principala magistrală care alimentează oraşul cu apă potabilă.

Ora 12:34 Conducerea Aquavas a anuţat că remedierea problemei mai durează încă aproximativ 3 ore din acest moment. „Sperăm ca în jurul orei 15:00 să reuşim să reparăm avaria şi să dăm drumul la apă“, a precizat directorul societăţii.

Ora 08:45 Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui are asigurată apa pentru 24 de ore. „Momentan nu putem spune că avem probleme. Noi avem un rezervor de 320 metri cubi de apă care ne va ajunge 24 de ore în condiții normale“, a spus Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Ora 08: 28 Muncitorii de la Aquavas speră să remedize avaria în maxim 4-5 ore. „Conducta s-a apart din cauza presiunii mari de pste noapte. Ea era, porbabil, fisurată în mai multe locuri şi a explodat, de aceea am fost nevoiţi să oprim alimemtarea cu apă în tot oraşul. Sperăm ca în 4 ore, până la prânz, atunci când vor fi temperaturile extrem de rikdicate, să remediem problema“, ne-a declarat Neculai Barbu, directorul Aquavas Vaslui.

Ora 08:20 Potrivit conducerii Aquavas, problema a fost cauzată de vechimea conductelor de apă din oraş. Veche de peste 50 de ani, conducta care alimentează cu apă potabilă întreg Vasluiul a cedat iar. Avaria s-a produs în zona fostului cinematograf „Independența", același loc unde magistrala a explodat de trei ori în cursul anului 2010 şi încă o dată anul trecut.

Defecţiunea a apărut în această dimineaţă, în jurul orei 04:30.

Vom reveni cu amănunte

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite