15 persoane din Bârlad săltate de mascaţi pentru proxenetism. Două dintre acestea, tată şi fiu, sunt în arest (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rețeaua a ajuns pe mâna jandarmilor și a procurorilor DIICOT foto: Arhiva Adevărul
Rețeaua a ajuns pe mâna jandarmilor și a procurorilor DIICOT foto: Arhiva Adevărul

Mascaţii de la DIICOT au descins, în această dimineaţă, în casa mai multor persoane din Bârlad suspectate că ar fi pus pe picioare o reţea de prostituţie

18.30 Dintre cele 15 persoane audiate astăzi la Vaslui, oamenii legii au decis să emită mandate de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Silviu (39 de ani) şi Cristi Năstase (19 ani). Cei doi bărbaţi, tată şi fiu, sunt acuzaţi că ar fi obligat patru fete, cu vârste între 16 şi 20 de ani să se prostitueze. Proxeneţii vor fi prezentaţi mâine în faţa instanţei vasluiene cu propunerea de arest preventiv.

"În urma percheziţiilor efectuate astăzi în municipiul Bârlad, au fost identificate mai multor bunuri şi sume de bani aparţinând suspecţilor, asupra cărora au fost aplicate măsuri asiguratorii", ne-a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui

15.20 La percheziţii au participat patru echipaje de la Poliţia Bârlad, care au ajutat la transportarea reţinuţilor la Vaslui. Până la acest moment, reprezentanţii DIICOT nu au oferit nicio informaţie referitoare la descinderea de dimineaţă.

Reprezentanţii DIICOT au efectuat, în această dimineaţă, cinci percheziţii, în urma cărora au fost reţinute 15 persoane. Din primele informaţii, se pare că indivizii racolau fete din zona Bârladului pe care le obligau să se prostitueze. Tinerele era obligate să-şi vândă trupul atât în oraş, cât şi în mai multe localităţi din Turcia.

Fetele erau ţinute în locuinţele proxeneţilor, care le băteau frecvent. Printre persoanele reţinute, se pare că ar fi şi minori.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite