Investiție de criză la Huși: tobogan din banii UE, scump cât un Ford Focus FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul a fost amenajat la marginea Huşiului
Parcul a fost amenajat la marginea Huşiului

Parc de lux la marginea oraşului vasluian Huşi, cu tobogane de mii de euro, cişmele, infochioşcuri, alei de nisip, reţea de irigaţie subternă automatizată şi grupuri sanitare ecologice.

Edilii au investit 600.000 de euro din fonduri UE, echivalentul a 2.597.793 de lei, în parcul Recea, de la marginea oraşului. Preţurile mobilierului ridică însă mari semne de întrebare.

Un simplu tobogan a costat cât un autoturism Ford Focus, adică 14.000 de euro. Potrivit fişelor de inventar, un tobogan din plastic a fost achiziţionat cu 61.257 de lei, iar o căsuţă cu escaladare cu 20.000 de lei.

 O simplă căutare pe internet arată însă că un tobogan poate fi cumpărat cu preţuri între 500 şi 2.500 de lei. De exemplu, pe site-ul tobogan.compari.ro, un tobogan similar cu cel de la Huşi, la fel de lung, tot din plastic, dotat în plus cu turnuleţ, ajunge la 2.371 de lei, adică puţin peste 500 de euro.

Coşul de gunoi costă cât o bancă

Şi coşurile de gunoi au fost achiziţionate la preţuri care lasă de gândit. Un simplu coş din plastic a costat 1.220 de lei, iar o bancă din lemn şi metal, 1.731 de lei. În privinţa spaţiului verde, investiţia a ajuns la 100.000 de euro. Cu aceşti bani ar fi trebuit să fie achiziţionaţi 96 de arbori şi 265 de arbuşti. În realitate, abia dacă se pot zări câţiva copăcei şi un singur brăduţ. „Produsele de joacă au fost aduse din Franţa, unde preţurile nu sunt ca la noi", a explicat Bogdan Ciuncu, administratorul Elit Construct SRL din Negreşti, constructorul parcului.

Parc de joacă în Huşi

Investiţia demarată în 2010 s-a finalizat iarna trecută. O parte dintre consilierii locali nu au fost de acord cu trecerea inventarului în patrimoniul Primăriei, din cauza preţurilor de achiziţie prea mari.

„Atunci, viceprimarul nu a ştiut să justifice sumele, deoarece primarul era în spital. Fiind în minoritate, proiectul a trecut", a declarat consilierul local Cristinel Popa (PSD). „Corect era să se organizeze o altă licitaţie şi să se găsească o firmă care să amenajeze parcul pentru un preţ corect", a declarat şi consilierul local Liviu Iacob (PNL). 

"Nu eu am stabilit valoarea proiectului şi nu eu am cumpărat toboganul. Să mă controleze oricine."
Ioan Ciupilan (PSD) primar Huşi

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite