VIDEO Un pădurar şi familia sa, bătuţi şi ameninţaţi cu puşca de un grup de vânători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane în stare de ebrietate au năvălit în această dimineaţă peste familia pădurarului din cantonul Rotăria 9 (comuna Coroieşti), ce aparţine de Ocolul Silvic din Bârlad.

Pădurarul Ion Leonte (37 de ani) şi familia sa a trecut prin clipe de groază în această dimineaţă. Un grup de patru persoane, vânători în comuna Coroieşti, au intrat în locuinţa de serviciu a pădurarului şi au început să-l lovească. Agresorii au lovit-o şi pe soţia pădurarului, dar şi pe unul dintre copiii acestora, un adolescent de 16 ani. Toţi trei au ajuns la spitalul din comuna Podu Turcului (judeţul Bacău), iar astăzi, la prânz, au fost transferaţi la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman" din Bârlad.

„Toţi erau beţi şi au început să mă lovească. Atât pe mine, cât şi pe soţia şi unul dintre copii mei minor. Sunt nişte golani. Au avut chermeză toată noapte şi dimineaţă au venit să ne nenorocească. Fac un apel la domnul Igaş (n.r. Ministrul de Interne) pentru că Poliţia nu-şi face datoria", ne-a spus Ion Leonte. (Vezi video mai jos cu declaraţia integrală a acestuia)

Agresorii familiei Leonte gestionează fondul de vânătoare de pe raza comunei Coroieşti şi sunt domiciliaţi în Bucureşti. Potrivit pădurarului, aceştia ar fi nemulţumiţi că el nu le permite „să-şi facă de cap". De altfel, nu e prima dată când între pădurar şi vânători izbucneşte un conflict.

„În urmă cu doi ani ne-au împuşcat câinele. Pe mine m-au ameninţat că mă împuşcă", ne-a spus şi soţia pădurarului Leonte.

image

Acesta acuza poliţiştii din sat că nu şi-au făcut treaba şi că le-au permis agresorilor să ajungă la spitalul din Podu Turcului unde, spune pădurarul, agresorii s-ar fi dus să-l bată din nou.

De altfel, varianta poliţiştilor este un pic diferită. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, vânătorii au mers la pădurar pentru a-i cere să nu le mai blocheze căile de acces în pădure, iar cele două grupuri s-au lovit reciproc.

„Momentan nu s-a depus decât o plângere pentru distrugere. Urmează să fie audiate toate persoanele pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc incidentul", ne-a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ai un pont? Află aici cum poţi lua legătura cu reporterii noştri!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite