Un moldovean a încercat să treacă graniţa cu o asigurare falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Albiţa
Vama Albiţa

Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră o asigurare falsă.

Persoana vizuată este un tânăr de 23 de ani care s-a prezentat la controlul  vamal la volanul unuii autovehicul marca Volkswagen Transporter.

La controlul de frontieră, în urma verificării asigurării tip carte verde emisă pentru autovehicul, valabilă de la 16.09.2011 până la 15.11.2012, s-a constatat că aceasta prezenta urme vizibile de modificare mecanică la rubrica perioadei de valabilitate.

Având în vedere cele constatate, s-a procedat la verificarea documentului la compania de asigurări din Chişinău. Reprezentanţii companiei de asigurări au confirmat că asigurarea respectivă a fost emisă de către ei, dar au făcut precizarea că perioada de valabilitate este 16.09.2011-15.11.2011.

Cu privire la cele constatate, cetăţeanul a declarat că în luna septembrie 2011  a achiziţionat asigurarea mai sus menţionată de la un ghişeu din Chişinău, contra sumei de 120 de euro, fără a i se elibera o chitanţă în acest sens şi că nu a observat că aceasta prezintă modificări.

„Cetăţeanului moldovean i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 291 C.P., urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale“, ne-a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui..

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite