Un jandarm vasluian a fost detaşat în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plutonierul Bogdan Bazon va participa, pentru şase luni, la o misiune NATO.

Jandarmul vasluian a plecat spre Afganistan ieri. Misiunea sa acolo va fi de a-i învăţa pe poliţiştii afgani să folosească armamentul din dotare.

Jandarmul va participa la misiunea de instruire NATO Training Mission-Afganistan (NTMA), o activitate în premieră pentru Jandarmeria Română", ne-a spus Lucian Modoranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui.

A fost supus mai multor teste

Aceasta este prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română  sub egida NATO. Până în prezent, jandarmii au participat la misiuni sub egida ONU în Kosovo şi sub egida UE, în Kosovo şi Georgia.  În Kosovo îşi desfăşoară activitatea pe o perioadă de şase luni, un alt jandarm vasluian, plutonierul Ţocu Adrian.

Pentru a participa la această misiune, plutonierul Bazon Bogdan, a trecut teste privind cunoştinţe de specialitate, verificări medicale şi probe de limbă străină (engleza).

Anterior deplasării în Afganistan, cei 60 de jandarmi care vor participa la misiune, s-au antrenat în Baza de Pregătire a Jandarmeriei Române şi au participat la stagii organizate în Centrul de Perfecţionare de la Ochiuri, în judeţul Dâmboviţa.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite